sobota 17. augusta 2013

Zapekaná záhradná zelenina s ovčím syrom

Málo vecí je tak úžasných ako vrcholiace leto, nádherná svokrina biozáhrada a kilá krásnej voňavej zeleniny na spracovanie :) Preto posledné dni (a vyzerá to tak, že aj minimálne najbližšie dva týždne) budú o zeleninovej improvizácií.


Na začiatok som sa rozhodla využiť trochu čerstvého ovčieho syra  zo salaša a niečo s ním zapiecť. Niečo - teda zeleninu. Voľba padla na kombináciu mladučkej zelenej a žltej cukiny, baklažánu, oranžových a červených rajčín a cesnaku. S bazalkovými lístkami na vrchu. Vyskúšajte, je to super :)

Ingrediencie na 1 osobu:
ovčí syr (cca 50-70g)
1/2 malej zelenej cukiny
1/2 malej žltej cukiny
1/2 malého baklažány
1 veľká červená rajčina
1 veľká oranžová rajčina

4-5 strúčikov cesnaku
1 čerstvá chilli paprička
olivový olej (extra panenský)
soľ
čierne korenie

Postup:
Zapneme trúbu, nastavíme na 200 C. Umyjeme a nakrájame zeleninu - všetko na zhruba 1/2 cm plátky. Vezmeme misku a postupne každý druh zeleniny zmiešame s olivovým olejom, soľou a čiernym korením
(postupne preto, aby sa farebne nepremiešali). Zapekaciu misku vymastíme troškou olivového oleja a začneme ukladať zeleninu po vrstvách (tak ako na obrázku). Na koniec zeleninu posypeme ovčím syrom, ktorý nakrájame na kocky zhruba 1x1 cm a trochu osolíme. Úplne na záver pridáme bazalku. Dáme do trúby na cca 25-35 minút. Ako bonus si k tomu môžete pripraviť aj nejaký šalát ako prílohu - napr. malý šalát z domácej uhorky so sladko-kyslou zálievkou zo stévie a jablčného octu, výborne dopĺňa chuť pečenej zeleniny.
Dobrú chuť! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára