Čo má spoločné odšťavovač a výborné cookies?
Hitom poslednej doby sú šťavy, smoothies, odšťavovače a lisy. Keď som si tak raz ráno bezmyšlienkovite odšťavovala jablká, uľútostilo sa mi množstva drene, ktorá padala do misy na odpad a za normálnych okolností by putovala do koša. Napadlo mi, že by som využila tento "odpad" po odšťavovaní a dala dokopy cookies. Mala som čas a preto som do misy s jablkovou dreňou pridala uvarenú quinou, vlašské orechy, arašidové maslo, stéviu, konopný proteinový prášok a absolútne horkú čokoládu. Ako inak, šla som klasicky ako psíček a mačíčka - od oka a ochutnávala som, kým som nebola spokojná, takže pomery sú len orientačné.
- odšťavená dužina z 8 väčších jabĺk
- 1 PL čerstvej citrónovej šťavy
- hrnček uvarenej quinoi
- 30g konopného proteinového prášku
- hrnček nasekaných vlašských orechov (väčšie kúsky)
- 5-6 PL crunchy arašidového masla
- 10-15 kvapiek stévie
- tabuľka raw/horkej čokolády
Postup:
Trúba klasicky na 200 C. Dužinu je vhodné spracovať tesne potom, ako vypadne z odšťavovača. Najprv ju polejeme citrónovou šťavou a premiešame (prevencia proti zhnednutiu, ako to už u jabĺk býva), pridáme quinou, protein a vypracujeme do homogénnej hmoty. Pridáme arašidové maslo (izbovej teploty - v opačnom prípade good luck a pevnú ruku pri miešaní), orechy, čokoládu a dosladíme stéviou podľa chuti. Vytvarujeme placičky v tvare cookies, položíme na pečiacim papierom vylepšený plech a pečieme cca 20-30 minút. Rýchle, zdravé, proste super. Dobrú chuť :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára