Ingrediencie na 1 osobu:
1 kurací rezeň (tzn. cca 150-200 g kuracích pŕs)
1 zrelé mäkké avokádo
2 menšie pomaranče (z estetických dôvodov najlepšie kombinácia
klasického oranžového a červeného pomaranču)
3-5 kopcovatých PL varenej quinoi, resp. podľa chuti
1 citrón
1 limetka
1 malá chilli paprička (môže byť aj sušená)
1-2 menšie dieliky cesnaku
extra panenský olivový olej
1 ČL hnedý cukor
čierne korenie
soľ
Postup:
Najskôr si treba pripraviť marinádu na mäso. V miske poriadne
zmiešame olivový olej (dávam to od oka, môže to byť tak zhruba 2 PL, možno
menej), prepasírovaný cesnak, soľ a dostatok čierneho korenia, nadrobno
nakrájanú chilli papričku, šťavu z citróna vrátane dužiny a slabú čajovú
lyžičku hnedého cukru, prípadne 1-2 kvapky stévie (nemusí byť). Kuracie prsia nakrájať na nugety a ponoriť
do marinády. Čím dlhšie sa v nej bude mäso v chlade máčať, tým lepšie.
Ideálne cez noc, minimálne aspoň 2-3 hodinky.
Ďalším krokom je uvariť quinou (ak už ju nemáte pripravenú) a
nechať ju poriadne vychladnúť. Pomaranče, ktoré sa pridávajú do šalátu treba
vypreparovať a nechať čisto dužinu.
Tesne pred finálnou úpravou mäsa očistíme a na kocky nakrájame
avokádo, ktoré sa musí hneď zaliať šťavou z limetky (rovnako ako šťava z
citrónu zabráni oxidovaniu avokáda a jeho černeniu).
Na grile alebo grilovacej panvici pripravíme kura, necháme trochu
vychladnúť. Zmiešame avokádo, pomaranče, kura a quinou a hotovo. Po tréningu to
padne strašne dobre :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára